Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nőkről

2008.01.12

Álljon itt egy tanulságos történet arról, mit is akarnak a nők igazán:

 

Az ifjú Artur királyt egyszer csapdába ejtette és bebörtönözte az egyik szomszédos királyság uralkodója. Az uralkodó megölhette volna Őt, de Artur ifjui életöröme olyan megindítóan hatott rá, hogy egy feltételt szabott:
visszaadja Artur szabadságát, amennyiben meg tud válaszolni egy roppant nehéz kérdést. Arturnak egy év áll rendelkezésére a helyes válasz megtalálására, ha akkor sincs meg a válasz, akkor megölik Őt.


A kérdés:
"Mi az, amit a nők legjobban akarnak az életben?"


Egy ilyen kérdés még a legnagyobb tudású emberen is kifogna, és az ifjú Arturnak úgy tűnt, hogy erre lehetetlen választ találni. De mivel a halálnál ez mégiscsak jobb volt, Artur elfogadta az uralkodó feltételét, hogy egy esztendőn belül megadja a választ.
Visszatért a királyságába és elkezdte kikérdezni az embereket: a hercegnőket, az utcalányokat, a papokat, a bölcseket, de még az udvari bolondot is. Végeredményben mindenkivel beszélt a dologrol, de senki sem tudott kielégitő válasszal szolgálni.
A legtöbb ember azt mondta Neki, hogy beszélnie kéne az Öreg Boszorkánnyal, mert csakis Ő ismerheti a választ. Viszont az ár nagyon magas lesz, mert a Banya ismert volt a hallatlanul magasra szabott árairól, amit a tanácsai fejében kért. Elérkezett az év utolsó napja és Arturnak nem maradt más választása, mint hogy a Banyához forduljon segítségért. A Banya megigérte, hogy megválaszolja a kérdést, azzal a feltétellel, ha Artur először elfogadja az árat: az Öreg Boszi Gawain, a Kerekasztal legkiválóbb lovagjának, Artur legközelebbi barátjának akart a felesége lenni!
Ifju Artur elszörnyedt a kérés hallatán! A Banya púpos volt és szörnyű rémisztő, csak egy foga volt, úgy bűzlött mint a pöcegödör és gyakran adott ki magábol megbotránkoztató zajokat....szóval még életében nem találkozott ilyen visszataszitó lénnyel.
Eltökélte, hogy nem kényszeríti a barátját, hogy felelségül vegye a Banyát és ekkora terhet vállaljon fel őérette.
Gawain, amint értesült a dologrol, igy szólt Arturhoz: semmi sem túl nagy áldozat Artur életének és a Kerek asztal megőrzésének érdekében!
Igyhát az esküvőt bejelentették és a Banya megválaszolta Artur kérdését:


Amit a Nő igazán akar az az, hogy a saját életének ura lehessen.
Amint elhangzott a válasz, mindenki rögtön tudta, hogy a Banya hatalmas igazságot ejtett ki a száján és, hogy Artur megmenekült a haláltol. És így is lett. A szomszédos uralkodo meghagyta Artur életét és szabadon engedte Őt. De micsoda lakodalma volt szegény Gawain-nek!
Artur megkönnyebbülés és gyötrődés között örlődött. Gawain olyan tökéletes volt, mint mindig, gyengéd és előzékeny. A Boszorkány a lehető legrosszabb modorát vette elö: a kezével evett, büfögött, eregetett, és midenki nagyon kényelmetlenül érezte magát miatta. És jött a nászéjszaka! Gawain megacélozta lelkét a szörnyű éjszakára és belépett a hálószobába.
De micsoda látvány várta ott! A leggyönyörűbb nő feküdt elötte, akit életében valaha is látott.
Gawain megkövülten állt és úgy kérdezte, hogy mi történt? A szépség azt válaszolta, hogy mivel Gawain olyan kedves volt hozzá (amig ö a Boszi volt) a továbbiakban az idő felében a maga szörnyű, torz felét, a másik felében pedig a gyönyörű leány felét fogja viselni. Kérdi ujdonsült férjét, melyik felét szeretné nappal és melyiket éjjel?
Micsoda kegyetlen kérdés!
Gawain gondolkodoba esett és mérlegelte a lehetséges következményeket: mi a jobb? Napközben egy gyönyörü Nő, akivel feszíthetne a barátai elött, de aztán éjszaka, otthona magányában egy ijesztő boszorkány? Vagy inkább nappal egy ronda Banya és éjjel a gyönyörű Nő, akivel számtalan intim órát tölthetne együtt?


És vajon *TE* hogyan döntenél?


Hogy Gawain hogyan járt el, azt mindjárt megtudod, de elöbb fogalmazd meg a saját döntésedet, csak aztán lépj tovább!
((
))
((
))
((
))
((
))
((
))
"A Válasz"
Nemes Gawain azt válaszolta, hogy Nőjére bizza a döntést. Ezt meghallván Nője bejelentette, hogy eztán mindig gyönyörü Nő lesz, mert Gawain tiszteli Őt és hagyta, hogy a saját életének ura lehessen.


Mi a történet tanulsága?


Mindegy, hogy Asszonyod szép-e avagy randa, okos vagy buta:

A felszín alatt mindegyik egy Boszorkány.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.