Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Étkezési Tanácsok

2008.10.02

Étkezési tanácsok egy francia orvostól.

 

Édesapám ezt annak idején úgy fogalmazta meg:

Reggelire egyél, mint egy császár.

Ebédre egyél, mint egy polgár.

Vacsorára, mint egy koldus!

 

 

És most a francia doktor tanácsai:

 

Az időzített táplálkozás nem más, mint a megfelelő étel megfelelő időben és megfelelő mennyiségben való elfogyasztása.

A zsíros ételek, mint a sajt, ham and eggs, sült szalonna büntetlenül fogyasztható a reggeli órákban.

A nehezebb ételek, mint a steak sült krumplival, csak az iménti étkezés után 4-6 órával fogyasztandó.

A cukros ételek, mint az étcsokoládé, lekvár, méz teaidőben – 5 órakor – esedékesek, vacsorára pedig csak szigorúan könnyű, zsírmentes ételek kerülhetnek az asztalra, mint például hal, vagy egyéb tengeri csemege.

A doktor mindezek mellett óva int attól, hogy a koleszterint kiiktassuk az étrendünkből, vagy hogy kevesebbet együnk a más időzítés miatt, mivel hiányállapotot hozhatunk létre, amit a szervezet az esetek nagy többségében túlkompenzál, és a hatás pont az ellenkezőjére fordul át.

A hagyományos diétás szemlélettel szemben a túlzott zöldség és gyümölcsfogyasztásra is kitér a tudós: „Nem célszerű túl sokat fogyasztani belőlük. A zöldségek ásványi sókkal töltik fel a szervezetet, ezáltal több vizet raktároz a test.

Ha úgy eszel, mint egy növényevő, a combod és a feneked is akkora lesz, mint egy lóé."

Dr. Alain Delabos

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.