Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paprikás krumpli

2008.02.06

1.

1 fej vöröshagyma  - (ne túl picit válassz)  - apróra vágva

1 kg krumpli felkockázva  - én apróbbra vágva szeretem, de ez ízlés dolga

kevés olajon megdinsztelni a hagymát

rádobni a feldarabolt krumplit, jól összekeverni és egy kevés vízzel felönteni

kiskanálnyi  pirospaprikát itt teszem bele (így nem ég le és nem lesz keserű)

végül megsózni és forrás után lassú tűzön megfőzni (semmit nem érdemes nagylángon, sokkal jobb lassan, kislángon főzni)

lehet ízesíteni:

paprikával

paradicsommal (friss vagy konzerv)

kolbásszal vagy valamilyen füstölttel (akár szalonnbőrrel is, a végén ki lehet dobni, de az íze remek lesz)

virslivel (csak a végén hozzáadni, mert szétfő)

köménymaggal (csak kicsit, de remekül megbolondítja)

 

2.

Amennyiben maradna belőle másnapra, akkor villával összetörve kifőtt tésztához keverve máris kész a krumplis tészta ( mmm... finom)

 

Minkét étel mellé kitűnő kiegészítő a saláta vagy savanyúság (vegyes, csípős, édes, uborka, zöldsaláta,cékla stb...)