Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paprikás csirke

2009.01.12

 

Kép

 

a hagymát megdinsztelni, hozzáadni paradicsomot és paprikát

(mint a lecsót csak kicsit)

ezt jó puhára (szinte szét)főzni, mert ez adja a szaft javát

beletenni a fíííinom hazai pirospaprikát, majd a csibehusikat,

sózni, borsozni, végül felönteni vízzel, hogy ellepje a husikat

és

készre főzni

végül  tejföllel behabarni

(tejfölt kikeverni egy kevés liszttel és belekeverni a kajába)

jól kiforralni és kész

 

 

amennyiben nincs paradicsom és paprika, akkor is kitűnő

 

 

nokedlivel és uborka salátával (tejfölös uborka salátával) tálalni

 


attól paprikás és nem pörkölt, hogy tejföllel be van habarva

 

 

magyar gasztronómiai találmány a

zsírban sütött hagyma, őrölt pirospaprikával

 

és  a csattanóóóóóó:

 

a maradékot ledarálva vagy nagyon apróra vágva, palacsintába töltve a szafttal beborítva már kész is a:

Hortobágyi húsos

palacsintaaa

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.