Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


édes káposzta, dinsztelve

2008.01.26

 

1 kis fej fehér káposztát apróra vágni (hajszál vékony csíkokra)

2 evőkanálnyi olajat felmelegíteni

utána 1 csapott evőkanál kristálycukrot az olajon karamellizálni (sűrűn kavargatva, amíg egy kis színe lesz)

hozzá adni a káposztát

lassú tűzön kavargatva dinsztelni, köben

fél kávés kanálnyi sóval

csipet köménymag

esetleg csipetnyi borssal ízesíteni

akkor van kész, amikor színt kap a cukortól és kissé megyszottyan

van aki puhábban, van ki roppanósabban szereti, gyorsan kész van.

Sok sikert! 

Nagyon finom magában is, de fasírt, husika, tojás mellé vagy sült krumplihoz is kiváló

 

 Ha lila káposztából csinálod, akkor

hagymát kell hozzá adni, de a hagymát előbb kell a cukros olajba tenni és a káposztát kb 2 perc után rátenni,

sózni, borsozni, késhegynyi köményt

                ÉS

a végén egy decinyi minőségi vörös borral nyakon önteni

párolni lassú tűzön, lefedve, időnként megkavarav

ha a leve elfőtt, akkor megkóstolod. ha puha kész (kb 1 óra amíg elkészül)

Igen finom! 

 

Ehető magában is, de fasírt, husika, tojás mellé vagy sült krumplihoz is kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.